Marea Britanie are nevoie de imigranți pentru că cetățenii sunt leneși

ferma
ferma

Marea Britanie are nevoie de imigranţii est-europeni deoarece proprii ei cetăţeni nu doresc să muncească suficient de mult sau nu vor renunţa la beneficiile sociale pentru activităţi sezoniere, potrivit unui document transmis de guvernul bulgar Ministerului de Interne britanic, relatează cotidianul The Guardian în ediţia electronică de duminică.

Potrivit documentului, obţinut de The Observer, Bulgaria insistă că nu există dovezi privind faptul că cetăţenii săi sunt implicaţi într-un turism al beneficiilor sociale. Marea Britanie câştigă de pe urma libertăţii de circulaţie oamenilor şi bulgarii din această ţară sunt predominant tineri, singuri şi au o educaţie relativ bună, menţionează documentul citat, potrivit Agerpres.

Nu îi atrage munca sezonieră

"Operatorii şi fermierii încearcă fără succes să recruteze muncitori britanici, care sunt reticenţi în ceea ce priveşte viaţa la fermă; fie nu pot, fie nu vor munci la capacitatea cerută pentru a câştiga salariul minim în agricultură şi au puţine stimulente să renunţe la beneficiile sociale pentru munca sezonieră", se arată în documentul citat.

Lucrătorii bulgari şi români din agricultură sunt prezentaţi în raport ca fiind foarte apreciaţi, fiind o sursă de muncă stabilă şi de încredere. Documentul bulgar de zece pagini a fost trimis luna trecută Ministerului de Interne şi Departamentului pentru Muncă şi Pensii din Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel