Mălaimare, declarat incompatibil de ANI: ”Îi dau în judecată”

malaimare dece
malaimare dece

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Mihai Mălaimare, pentru că în perioada decembrie 2008 - ianuarie 2013, a fost membru titular al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) și manager, respectiv director al Teatrului Masca din București, potrivit Mediafax. Mălaimare spune că nu a fost anunțat de decizia ANI și că va da în judecată Agenția.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, în perioada 15 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2013, Mihai Adrian Mălaimare a fost, simultan, atât membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului, funcţie de demnitate publică asimilată celei de secretar de stat, cât şi manager, respectiv director al Teatrului Masca din Bucureşti, funcţie de conducere specifică instituţiilor publice, încălcând astfel dispoziţiile articolului 12, alineatul 5 din Legea 504/2002 - Legea Audiovizualului, precum şi articolul 84, alineatul 1, litera c şi articolul 84, alineatul 2 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Mihai Mălaimare poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

ANI a precizat că Mihai Mălaimare a fost informat în 5 decembrie 2012 şi 8 ianuarie 2013 despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. La data de 24 ianuarie 2013, Mihai Mălaimare a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Mihai Mălaimare a anunțat pe 15 ianuarie că demisionează din funcția de membru al CNA, deoarece consideră drept ”stranie” decizia ANI de a-l cerceta de incompatibilitate. Actorul susținea că are un document de la Parlament, potrivit căruia funcțiile de membru CNA și de cea de director al Teatrului Masca sunt compatibile.

Mălaimare contestă în instanță decizia ANI

Directorul Teatrului Masca spune că nici el nici avocatul său nu au fost informați cu privire la decizia ANI. ”Eu nu am primit această informaţie, aştept să o primesc. Firesc era ca eu să fiu informat primul, aşa scrie şi în lege de altminteri, dar se pare că instituţia asta nu are treabă cu legea proprie. Când voi fi anunţat eu, atunci o să fac o declaraţie de îndată - spune Mălaimare. Bineînţeles că o să-i dau în judecată, evident că o să-i dau în judecată, nu încape discuţie”, a declarat actorul pentru Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel