Lista clădirilor din Capitală considerate pericol public la cutremur

risc seismic
risc seismic

Primăria Municipiului București a actualizat lista imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic, 190 de clădiri fiind considerate pericol public în caz de cutremur.

"În urma modificărilor şi completărilor aduse Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, prin OG 16/ 2011, lista clădirilor de locuit expertizate tehnic, încadrate în clasa I de risc seismic, cu pericol public a fost actualizată prin completarea acesteia cu clădirile care au spaţii publice cu suprafaţă mai mare de 50 de metri pătraţi, indiferent de regimul de înălţime, existente în lista clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, potrivit definiţiei pericolului public precizat în ordonanţă" a declarat Aurelia Radu, şeful Serviciului Consolidări din Primăria Municipiului Bucureşti, citează Mediafax.

Actualizarea acestor liste se face periodic, în funcție de eventuale modificări ale legislaţiei, dar şi în funcţie de informaţiile transmise de către proprietari, după ce aceştia consultă şi identifică eventuale erori pe lista publicată, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Municipalitatea a reușit să finalizeze lucrările de consolidare la 30 de clădiri din totalul celor care au nevoie.

Vezi aici Lista actualizată a clădirilor cu risc seismic din Capitală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel