Lege Salarii. PSD despre blocarea proiectului

Fostul ministru al Sănătăţii în Guvernul Ponta, deputatul Nicolae Bănicioiu, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor la parlamentarele din 11 decembrie, susţine că vrea să continue ''lucrurile bune'' începute în domeniul medical de guvernarea social-democrată. 

Ca parlamentar de Iaşi, îmi doresc foarte mult să continui lucrurile bune începute în Sănătate de guvernarea PSD. Alături de colegii mei, am votat deja pentru o creştere salarială suplimentară de 15% pentru medici, pentru personalul din sănătate, dar şi pentru profesori. Din păcate, această lege a fost blocată de Guvernul Zero la CCR. Dacă oamenii ne vor acorda încredere pe 11 decembrie, guvernul PSD va îndrepta şi aceste injustiţii, a afirmat Bănicioiu. 

El a mai spus că, dacă PSD va câştiga alegerile parlamentare, vor fi majorate salariile angajaţilor din sistemul sanitar. 

De la 1 ianuarie 2018, vom majora salariile personalului din sistemul sanitar astfel încât salariul mimim al unui medic rezident anul I să fie de 1.200 euro brut. Pentru asistenţii medicali va fi o creştere de 100% a veniturilor. O altă măsură de sprijinire a medicilor este introducerea impozitului 0% pe venit pentru toţi medicii, dar şi subvenţionarea chiriilor pentru aceştia. Numai aşa ne vom putea ţine medicii acasă pentru ca aceştia să salveze aici, în România, vieţi omeneşti, a declarat, fostul ministru al Sănătăţii, scrie Agerpres.

Nicolae Bănicioiu a afirmat că va sprijini, ca parlamentar, iniţiativa ca fiecare pacient să aibă la dispoziţie un medicament gratuit pentru afecţiunea sa, iar bugetul public să finanţeze integral toate serviciile medicale aferente unei boli finanţate printr-un program naţional. 

Opt spitale noi până în 2020

Printre priorităţile social-democraţilor, potrivit lui Bănicioiu, este şi construirea a opt spitale regionale până în anul 2020. 

Guvernul PSD, pe care îl voi sprijini în Parlament, va construi opt spitale regionale până în 2020, unul dintre acestea urmând să fie ridicat aici, la Iaşi. Vom înfiinţa Spitalul Republican Carol Davila, unul dintre cele mai mari centre medicale din Europa. Nu uităm nici de mediul urban mic şi de mediul rural. Pentru locuitorii acestor zone, vom reabilita, vom moderniza şi vom dota cu tehnică nouă spitalele judeţene, a spus candidatul PSD la parlamentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel