Kovesi candidează pentru şefia DNA. Vezi aici lista candidaţilor înscrişi

kovesi
kovesi

Ministerul Justiţiei a dat publicităţii lista tuturor candidaţilor acceptaţi pentru interviurile organizate în vederea alocării posturilor de Procuror General şi procuror-şef al DNA. Pe lista pentru DNA se află şi Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României. Pentru funcţia de Procuror Generar, cel mai răsunător nume este cel al lui Tiberiu Niţu, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie numit la Inspecţia Juridiciară a CSM.

Potrivit listei, pentru funcţia de procuror general al Parchetului ICCJ s-au înscris: magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Moţa, Tiberiu Niţu, fost prim-adjunct al procurorului general asl României Codruţa Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima şi Stoica s-au înscris şi pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Pentru şefia DNA s-au înscris: Claudiu Dumitrescu, detaşat în funcţia de şef al DLAF, Codruţa Kovesi, detaşată la MAE, Vasile Ioniţă, Ioan Irimie şi Paula Tănase.

Candidatura lui Dan Voinea pentru funcţia de procuror general a fost respinsă, întrucât el nu mai este procuror, ieşind la pensie în urmă cu câţiva ani, după ce CSM a declanşat o anchetă împotriva sa în legătură cu soluţionarea dosarelor Revoluţiei şi mineriadei.

Procedura prevede ca, după ce ministrul Justiţiei va face nominalizările, acestea vor trece prin filtrul CSM. De la CSM trebuie primit răspuns în 90 de zile, iar apoi, cele două numiri pleacă la Cotroceni.

Vezi aici lista completă şi procedurile care vor fi urmate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel