Judecătorul Dumbravă, care a cerut demisia Oanei Hăineală din CSM, anchetat de ANI

dumbrava
dumbrava

Coincidență sau nu, de fiecare dată când  oamenii lui  Traian Băsescu sunt atacați,  se găsește câte o instituție apropiată președintelui care să declanșeze o anchetă asupra personajului incomod. În acest moment, judecătorul Horațius Dumbravă, cel care a cerut demisia proaspătului președinte CSM, Oana Hăineală, din partea Secției de judecători din CSM, este anchetat de ANI pentru un posibil conflict de interese.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, este verificat de Agenţia Naţională de Integritate pentru un posibil conflict de interese în materie penală, scrie Agerpres. ANI a constatat că fostul președinte al CSM   ar fi fost incompatibil după aproape trei ani

 Conform  Agerpres, în noiembrie 2009, ANI a stabilit că rectorul Universităţii ”Petru Maior” din Târgu-Mureş, Onoriu-Liviu Marian, s-a aflat în conflict de interese, deoarece ar fi aprobat încheierea unor contracte pentru furnizarea de echipamente între universitate şi compania SC Transilvania Mix Trade SRL, reprezentată de soţia rectorului. Rectorul Onoriu-Liviu Marian a atacat raportul întocmit de ANI la Curtea de Apel din Târgu-Mureş iar judecătorul Horaţius Dumbravă este cel care a soluţionat cauza.

 Potrivit surselor citate, în ianuarie 2010, Horaţius Dumbravă i-a dat dreptate rectorului şi a anulat actul de constatare emis de ANI. Inspectorii de integritate consideră că Horaţius Dumbravă s-a aflat în conflict de interese şi ar fi trebuit să se abţină de la judecarea acelui dosar, deoarece el i-a fost subordonat rectorului Onoriu-Liviu Marian pe vremea când era asistent universitar la Universitatea ”Petru Maior”.

Horaţiu Dumbravă a anunţat săptămâna aceasta că Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cere demisia de onoare a Oanei Schmidt Hăineală din funcţia de preşedinte al CSM şi, totodată, solicită judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ să renunţe la candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului, fapt de Ghica a și făcut acest lucru, miercuri seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel