John Kerry recunoaște pentru prima dată: SUA au mers prea departe

John Kerry
John Kerry

Secretarul de Stat american John Kerry a recunoscut pentru prima dată că Statele Unite ale Americii au mers "prea departe" în ceea ce privește spionajul. Declarația de joi a lui Kerry vine în plină polemică cu Europa din cauza colectării masive de date de către Agenţia Naţională de Securitate (NSA).

"În anumite cazuri, recunosc, aşa cum a făcut-o şi preşedintele (american Barack Obama), unele dintre aceste acţiuni au mers prea departe şi ne vom asigura că aceasta nu se va mai întâmpla pe viitor", a declarat John Kerry, în cursul unei dezbateri la Londra, la care a participat de la Washington prin videoconferinţă.

Explicațiile pentru spionaj

În intervenţia retransmisă la Londra, în prezenţa omologului său britanic William Hague, liderul diplomaţiei americane a justificat pe larg practicile de informaţii şi colectarea de date prin necesitatea lor în lupta antiteroristă şi prevenţia unor eventuale atentate.

"Vreau să vă asigur că în acest proces nu au fost afectate persoane nevinovate, însă noi depunem eforturi pentru a aduna informaţii. Şi într-adevăr, în anumite cazuri, acesta a mers prea departe în mod nepotrivit", a continuat secretarul de Stat american, citat de Mediafax, în prima intervenţie de acest gen a administraţiei americane, după zece zile de polemică internaţională între SUA şi aliaţii lor.

"Preşedintele nostru este decis să încerce să clarifice şi (...) să realizeze o reexaminare (a acestor practici) pentru ca nimeni să nu se simtă înşelat", a conchis John Kerry.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel