Iohannis, explicația pentru care vrea alegeri în două tururi

Președintele României, Klaus Iohannis, a explicat motivul pentru care vrea alegeri în două tururi.

Șeful statului a declarat astăzi că susține revenirea la alegerile locale în două tururi pentru că, cele dintr-un singur tur sărăcesc viața politică românească.

”Cred că alegerea în două tururi trebuie să devină normă și când vorbim de alegerilea primarilor și când vorbim de alegerea președinților de consilii județene. S-a văzut că alegere într-un singur tur nu dă rezultatele scontate. Trecerea la alegerea într-un singur tur a sărăcit viața politică românească, mai ales pe cea locală”, a declarat Iohannis.

 PMP strânge semnături pe aceeași temă

Partidul Mișcarea Populară dorește să strângă un milion de semnături de susținere pentru schimbarea legii care prevede alegerea primarilor în doar un tur de scrutin.

Chiar și în coaliția de guvernare au existat opinii separate ale liderilor pe marginea acestui subiect. "Am avut o scurtă şedinţă de coaliţie, unde printre alte subiecte am discutat despre modul în care vom vota pe propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi", susținea Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu un an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel