Inspecția Judiciară: Judecătorul care l-a eliberat pe Piedone nu a săvârșit abateri disciplinare

Inspecţia Judiciară a stabilit că judecătorul Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, care l-a eliberat din arest pe fostul primar Cristian Popescu Piedone, în dosarul privind autorizarea clubului Colectiv, nu a săvârşit abateri disciplinare, și a clasat sesizarea din oficiu.

'Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluţia din 2 decembrie 2015, clasarea sesizării din oficiu a Inspecţiei Judiciare, ca urmare a relatărilor mass-media în cazul 'Colectiv'. Din analiza efectuată, a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei', se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare, relatează Agerpres.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România au criticat decizia Inspecţiei Judiciare de a-l cerceta pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu. Inspecţia Judiciară s-a sesizat în acest caz ca urmare a relatărilor din presă cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care judecătorul Constantin Luchian Constantinescu a instrumentat şi soluţionat dosarul având ca obiect luarea unor măsuri preventive în dosarul Colectiv.

Constantin Luchian Constantinescu a decis pe 11 noiembrie eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi a celor două funcţionare - Aurelia Iofciu, şef Serviciu autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu.

CAB nu luat nicio măsură preventivă în cazul celor trei, în contradicţie cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului Bucureşti care a dispus arestarea preventivă. În motivarea deciziei, magistratul a susţinut că nu primarul este cel care emite autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor, astfel încât nu intra în atribuţiile lui Piedone să veridice dacă clubul Colectiv îndeplinea normele PSI. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel