Informator CIA implicat în uciderea lui Soleimanii va fi executat în Iran

Qassem Soleimani
Qassem Soleimani

Un iranian care a furnizat informaţii serviciilor secrete americane şi israeliene privind deplasările generalului Qassem Soleimani, ucis într-o operațiune a SUA, va fi executat, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

Soleimani, comandantul forţei iraniene de elită Quds, a fost ucis în 3 ianuarie în Irak, în urma loviturii unei rachete lansate de o dronă a Statelor Unite. Potrivit Washingtonului, generalul era coordonatorul atacurilor miliţiilor susţinute de Iran împotriva forţelor americane din regiune.

„Mahmoud Mousavi-Majdd, unul din spionii pentru CIA şi Mossad, a fost condamnat la moarte. El a dezvăluit locația martirului Soleimani dușmanilor noștri și a încasat pentru asta sume importante de bani, atât din partea Mossad cât și a CIA”, a anunţat într-o conferinţă de presă televizată Gholamhossein Esmaili, purtătorul de cuvânt a sistemului judiciar iranian.

În 8 ianuarie, Iranul a ripostat la uciderea lui Soleimani printr-un atac cu rachete asupra bazei militare irakiene Ain al-Assad, unde staţionau forţe americane. Niciun militar din SUA nu a fost ucis sau rănit imediat, însă ulterior câteva sute de soldaţi au fost diagnosticaţi cu leziuni cerebrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel