Igor Dodon, noul președinte al Republicii Moldova. Chirieac, întrebare-cheie

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit, la Antena 3, despre victoria lui Igor Dodon din Republica Moldova, acesta fiind noul președinte ales de moldoveni. 

Rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova ”va avea drept consecință întârzierea parcursului occidental al Republicii Moldova, nu se va întâmpla altceva probabil un an, pentru că, dacă-și denunță acordul cu FMI, Rusia nu are suficiente resurse financiare pentru a susține și Republica Moldova și războiul din Ucraina. Cred că este și multă emoție în acest moment. Apoi, putem spune că Occidentul a eșuat din nou în Est odată cu Republica Moldova, pentru că Republica Moldova a primit doar încurajări, dacă primea și alte resurse financiare, poate că lucrurile ar fi stat altfel.” 

Analistul politic susține că UE și SUA învață Republica Moldova ca la seminar, dar ”uită că și moldovenii trebuie să mănânce.”

Întrebat de Adrian Ursu despre un troc al Occidentului cu Moscova pentru a salva Ucraina, Bogdan Chirieac a răspuns: ”Eu nu cred așa ceva. Ar trebui să existe interese mari, iar Republica Moldova e cea mai săracă țară din toată Europa și cred că e și cea mai săracă țară din spațiul sovietic. De ce ar fi vrut rușii să-l pună pe Igor Dodon la schimb cu Ucraina, unde în est sunt numai ruși? Va fi o perioadă în care Igor Dodon va sta pe val, vreo lună. Frații noștri moldoveni taie porcul, beau țuica și vine ianuarie-februarie, fără bani, fără resurse”. 

[citeste si]

Și-n Bulgaria discutăm despre proruși. Fostul șef al forțelor aeriene bulgare, Rumen Radev, a câştigat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. El este considerat prorus. 

”Cine e proprus, cine vrea la sărăcie? Dacă Rusia ar avea PIB-ul SUA, da, dar în Europa lucrurile se pun altfel, toată lumea vrea la Germania. Cine și-ar dori să fie plătit în ruble? Lumea vrea euro sau dolari. Până și rușii vor să fie plătiți tot așa. Sunt tot felul de jocuri geostrategice, dar sunt pe hartă, pentru analiști”, a mai spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel