Idee inedită a unui miliardar. Vom călători cu viteza sunetului?

Un inventator miliardar, cel care stă și în spatele sistemului de plară online PayPal, vede un viitor al transportului, care poate nu există nici în filmele SF. El are schițele unei noi invenții, care va asigura transportul cu viteza sunetului. De exemplu, de la Los Angeles la San Francisco, călătoria va dura 30 de minute. Cu avionul durează o oră. 

Elon Musk pune bazele unui sistem care amestecă conceptele avioanelor ultrarapide, railgun-ul- un "tun" electric care aruncă proiectile utilizând electromagnetismul- şi ideea de bază a jocului de masă Air-Hockey, în care pucul este ridicat de la suprafaţă cu până la un milimetru cu ajutorul unor jeturi de aer constante care ies din masă, scrie Daily Mail.

"Trenul" minune, care este numit Hyperloop, va fi concret pe un tub din oţel în care presiunea e scăzută şi în care este introdusă o "capsulă" presurizată care poate găzdui până la 28 de pasageri.

Capsula este menţinută într-o stare de semi-imponderabilitate cu ajutorul jeturilor de aer suflate de şinele sale şi este propulsată cu o viteză de până la 1220 km/h cu ajutorul unui accelerator linear electromagnetic.Elon Musk precizează că ar putea fi probleme în cazul orașelor care se află la o distanță mai mare de 1600 de kilometri, cazuri în care recomandă avionul, însă, pentru distanțe mai scurte, "trenul SF" este ideal. Fizicianul Martin Archer este de părere că proiectul este unul SF, însă susține că Mosk este tipul de om care ar pune în aplicare un asemenea proiect.

Prețul invenției se ridică la 4 miliarde de lire. Biletul pentru un pasager ar costa doar 13 lire, iar capsulele pot pleca la o distanţă de 30 de secunde una de cealaltă. Pasagerii vor suporta forţe gravitaţionale similare celor resimţite într-un avion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel