Harta avioanelor dispărute în ultimii 66 de ani

Rețeaua pentru Siguranță Aviației a realizat o hartă care arată câte avioane au dispărut din anul 1948 până în prezent. Datele arată că dispariția avionului Malaysia Airlines în spațiul aerian vietnamez nu este o simplă coincidență, dar și că șansele de a fi găsit sunt aproape nule. 

Din anul 1948 până-n prezent au fost declarate dispărute nu mai puțin de 83 de avioane. Doar trei au fost găsite. News.com.au a publicat harta avioanelor dispărute în ultimii 66 de ani. 

Punctele roșii de pe hartă arată avioanele dispărute, care nu au mai fost găsite niciodată. Aceste avioane aveau capacitatea de a transporta cel puțin 14 pasageri. Nu au fost găsite nici corpurile celor dispăruți, nici părți din epavele avioanelor. 

Harta a fost realizată de Rețeaua pentru Siguranță Aviației și arată că dispariția avionului Boeing 777, ce efectua zborul cu numărul de cod MH370, nu este o simplă coincidență. Este a doua zonă, după Triunghiul Bermudelor, unde au dispărut cele mai multe avioane. 

Informațiile transmise joi de către premierul Australiei, Tony Abbott, arată că ar fi fost găsite două părți din epava avionului. Nimic confirmat încă. Părțile au fost văzute prin satelit, iar găsirea lor poate dura destul de mult. Una dintre ele ar avea 24 de metri. 

Avionul Malaysia Airlines a dispărut la două ore după ce decolase de pe aeroportul internațional din Capitala Kuala Lumpur și trebuia să ajungă la o oră după miezul nopții în capitala Chinei. Avea la bord 239 de persoane, dintre care 227 erau pasageri. Mai multe teorii au fost elaborate, după ce a fost descoperit că sistemele ce dădeau informații despre localizare s-au închis la 14 minute diferență, ceea ce a sugerat că au fost închise manual, printr-o decizie deliberată. Informația a extins căutarea în 11 țări. La operațiuni participă 25 de țări. 

Sursă foto: news.com.au

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel