Gicu Petrache, rege al muzicii lăutărești, a murit. Damian Drăghici: Mi-a rupt inima! / video

Gicu Petrache, rege al muzicii lăutărești, a murit
Gicu Petrache, rege al muzicii lăutărești, a murit

Gicu Petrache, unul dintre cei mai importanți artiști de muzică lăutărească veche din România, a murit.

Gicu Petrache, cunoscut și sub numele de Gicu Chitaristu, a decedat în urmă cu câteva ore, la vârsta 64 de ani. Gicu Petrache a fost unul dintre cele mai respectate nume din muzica lăutărească. Era căsătorit și avea patru copii.

Damian Drăghici a scris câteva cuvinte după ce Gicu Petrache a murit.

”Astazi mi-a rupt inima un telefon pe care l-am primit de dimineata la ora 7:58, de la prietenul meu Mircea Vijelie, care m-a anuntat ca “fratele meu Gicu Petrache” si stalpul trupei Damian and Brothers, din prima zi de cand am inceput proiectul, nu se mai afla printe noi. Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu am cunoscut om mai serios, mai sincer, mai adevarat, cu un bun simt peste masura si una dintre cele mai importante voci din muzica lautareasca. Gicu a fost si va ramana o legenda a muzicii lautaresti. Te iubesc Gicule si cu lacrimi in ochi iti spun ca o sa-mi lipsesti. Erai parte din familia mea. Dumnezeu sa-ti odihneasca sufeltul ala bun!”, a scris Damian Drăghici.

Și sociologul Gelu Duminică a scris câteva rânduri: ”La noi, când cineva se duce lângă Dumnezeu, lăutarii bocesc cântând. Versurile aduc aminte despre cel ce se duce la dreapta judecata și despre ce a făcut în viata ca familia lui sa tina drumul drept. Unul dintre ultimul mari lăutari cu care am crescut, s-a dus la Domnul. Nu pot decât sa pun o melodie, cantata de el însuși, și sa ma rog pentru sufletul lui. Jea Devlesa, Gicu Petrache (traducere: Mergi cu Dumnezeu)! Sa te pună Dumnezeu de-a dreapta Lui!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel