Gheorghe Turda: Marioara Murărescu va fi greu de înlocuit

Moartea Marioarei Murărescu a îndurerat viața artistică, cei mai cunoscuți interpreți ai folclorului românesc regretând dispariția realizatoarei "Tezaurului folcloric" timp de 26 de ani de la televiziunea publică. Trupul neînsuflețit al Marioarei Murărescu va fi depus, vineri, la sediul TVR.

Marioara Murărescu și-a început în 1971 cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

"Vestea mă cutremură, m-a dat peste cap total această veste", a declarat Gheorghe Turda pentru RTV.

"Nu știu ce se mai poate spune despre această pierdere a neamului românesc, a unei mari personalități a folclorului românesc, a scenei românești, a televiziunii și nu  numai a Tezaurului folcloric. S-o ierte Dumnezeu, și voi fi alături de familia ei în continuare. În urma Marioarei Murărescu vor rămâne lucrurile frumoase  realizate de aceasta".

Gheorghe Turda a dezvăluit că la momentul debutului în radio, primul interviu pe care l-a făcut Marioara Murărescu a fost cu acesta. "Prima ei emisiune la radio a fost un medalion Gheorghe Turda, după care a participat la toate spectacolele mele aniversare, la 45 de ani ai mei, la 50 de ani, la 55 de ani și la 60 de ani la un spectacol de referință pentru interpreții de muzică populară, eu fiind aniversat la Sala Radio. Iată câte evenimente artistice a realizat Marioara Murărescu pentru Gheorghe Turda și o să-i păstrez memoria vie", a declarat Turda.

"Marioara Murărescu va fi greu de înlocuit. Sunt convins că se vor lupta alți și alți realizatori de emisiuni de folclor, dar va fi greu pentru cineva să  îi ia locul. Marioara Murărescu a învățat foarte mult de la Tudor Vornicu și Iosif Sava, acești titani ai Televiziunii Române. A preluat tot ce a fost mai bun de la dumnealor, și dacă țin minte eu l-am prezentat pe Furdui Iancu la "Floarea din grădină". I-am propus atunci să preiau un cântec din repertoriul lui și el să preia un cântec din repertoriul meu, lucru pentru care Vornicu a fost de acord. Marioara a fost mereu alături de mine ca să promovăm tinerii interpreți din acea vreme", a mai declarat Gheorghe Turda.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel