EXCLUSIV  Fără număr, fără număr de la Guvern pentru studenți

Guvernul a oferit studenților un beneficiu nemaintâlnit în România. Un student poate călători 'fără număr', în mod gratuit, pe baza carnetului oricât dorește pe toate liniile CFR din țară. Măsura a oferit deja o 'portiță' multor persoane care deja speculează 'oferta' și s-au transformat peste noapte în studenți.  

Pe baza unui carnet de student de la o facultate acreditată, oricine se poate bucura de călătorii nelimitate în baza hotărârii de Guvern care permite studenților să călătorească oriunde și oricât în România. Oferta de călătorii pentru studenți oferită 'fără număr' de la Guvern deschide noi oportunități pentru navetiști, sau pentru cei care călătoresc foarte mult din plăcere, ori cu diferite alte motive. 

Totul implică găsirea unei facultăți acreditate și foarte ieftine, astfel încât business-ul să renteze. Pe scurt, cei care plătesc minim 20 de lei pe zi pentru navetă, ajung ca într-un an să plătească peste 4000 de lei pe transport. Așa că întreaga sumă poate fi economistă cu un carnet de student, pe baza căruia se poate călători gratuit. 

E drept, beneficiul ține și de modul în care se descurcă 'studentul', iar dacă nu se prezintă pe la cursuri, riscă să fie exmatriculat. În mod automat pierde și businessul dar până atunci, poate economisi sume importante. 

Cei mai avantajați sunt cei călătoresc pe distanțe foarte mari, acolo unde biletele sunt scumpe. De exemplu, un bilet Timișoara-Constanța, dus-întors pentru două persoane costă aproximativ 600 de lei. Patru-cinci astfel de drumuri depășesc cu lejeritate taxa de școlarizare a unei facultăți foarte ieftine. 

Situația durează din 1 februarie, atunci când Guvernul a decis introducerea acestei facilități. A existat o intenție privind limitarea călătoriilor gratuite cu trenul la drumurile dintre centrul universitar și localitatea de domiciliu, însă acesta a fost retrasă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel