DNA, sesizată de FACIAS din 2012 pe dosarul Hidroelectrica

adriean videanu dece
adriean videanu dece

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) transmite printr-un comunicat de presă că a depus încă din martie 2012 o penală împotriva prejudiciilor de la Ministerul Economiei, din perioada mandatului Adriean Videanu. După cum premierul Victor Ponta anunța miercuri, DNA a primit astăzi din partea Corpului de Control al Guvernului un raport care arată că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane de euro.

”În contextul ultimelor afirmații ale premierului Victor Ponta referitoare la plângerea depusă la DNA împotriva fostului ministru al economiei, Adriean Videanu, Fundația pentru Apărarea Cetătenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS)  informează că, încă din luna martie 2012, a fost depusă la Parchetul General de pe lângă ÎCCJ o plângere penală cu nr 2827/23.03.2012  împotriva persoanelor care se fac vinovate de săvârșirea infracțiunilor de subminarea economiei naționale și complot, prevăzute și pedepsite de art. 165 si 167 Cod Penal”, arată FACIAS.

Asociația precizează că nici până în prezent nu a primit o informare cu privire la actele de cercetare penală efectuate în dosar.

Ponta: Banii au ajuns pe la Videanu și pe la PDL

Premierul Ponta a spus că în ultimii patru ani nu s-au mai făcut verificări în legătură cu prejudiciile de la Hidroelectrica. Corpul de Control al Guvernului a trimis DNA-ului un raport care relevă fraudele produse la firma deținută de ministerul Economiei.

”Evident că banii ăștia acum sunt pe la domnul Videanu și pe la PDL, dar trebuie recuperați și trebuie trași la răspundere penală cei care au beneficiat de aceste sute de milioane de euro”, a declarat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel