Europarlamentar britanic: Roşia Montană, un exemplu pentru Europa

Într-un articol publicat pe blogul său, europarlamentarul britanic Struan Stevenson apreciază că Roşia Montană poate fi un exemplu pentru Europa. Struan Stevenson, care este şi preşedintele Grupului de lucru privind schimbările climatice, biodiversitatea și dezvoltare durabilă din cadrul Parlamentului European, publică, pe blogul său, o analiză referitoare la rolul mineritului.

Stevenson afirmă că, în goana după biocombustibil, omenirea este pe cale să provoace mai mult rău mediului încojurător decât să-l protejeze, prin defrişări masive menite să lase locul culturilor de soia sau porumb.

Proiectul respectă biodiversitatea

Eurodeputatul susţine că dezvoltarea economiilor europene trebuie să ţină cont de obiectivele privind biodiversitatea şi mediu ale UE. Struan Stevenson subliniază importanţa proiectelor miniere din Europa pentru atingerea acestor obiective.

În acest context, europarlamentarul vine cu un exemplu din România, proiectul de la Roşia Montană. ” Priviţi, spre exemplu, controversatul proiect de la mina de aur Roșia Montană din România, care ar putea crea peste 3.000 de locuri de muncă într-o zonă cu 80% șomaj. Au existat nenumărate proteste cu privire la o eventuală poluare, însă compania Roșia Montană Gold Corporation, dornică să înlăture temerile, a depus eforturi considerabile, investind sume consistente pentru a face din acest proiect unul care să nu afecteze mediul şi care respectă biodiversitatea,” scrie Stevenson.

Investiții de mediu de 135 milioane de dolari

Acesta aminteşte că RMGC s-a angajat la investiţii de mediu de 135 de milioane de dolari în zona Roşia Montană, urmând ca acestea să sporească în cazul în care experţii vor decide că este nevoie. În opinia lui Stevenson, prezenţa RMGC la Roşia Montană poate fi un exemplu de succes pentru restul Europei.

 ”Roşia Montană Gold Corporation a luat măsuri şi a venit cu propuneri pentru a opri poluarea istorică provocată de vechea mină de aur, care datează de pe vremea Imperiului Roman, îmbunătăţirea calităţii apei fiind una dintre priorităţile companiei în zonă. Totodată, RMGC dă toate asigurările că proiectul va avea un impact minim asupra biodiversității, ba chiar va duce la sporirea acesteia, pe măsură ce proiectul va avnsa. Aceasta este un gen de responsabilitate corporativă după modelul căreia UE vrea să realizeze obiectivele privind biodiversitatea în 2020", încheie europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel