UPDATE: Opt morți și doi răniți în urma accidentului de elicopter de la Sibiu

Foto: arhiva
Foto: arhiva

Un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri, în judeţul Sibiu în apropierea localității Laslea-Mălâncrav, o zonă greu accesibilă. În urma accidentului opt militari și-ar fi pierdut viața. Potrivit site-ului MApN, militari români și americani urmau să participe la un exercițiu militar specific trupelor aeropurtate în zona Poligonului Cincu.

Potrivit unor surse neoficiale, la bordul aparatului se aflau 10 oameni, iar elicopeterul ar fi luat foc în aer.

Opt persoane au murit după prăbuşirea elicopterului militar în judeţul Sibiu, iar alte două au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Târgu Mureş, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat că acţiunea de căutare a elicopterului este coordonată de judeţul Sibiu, dar sunt implicate forţe şi din Mureş.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit, vineri, într-o zonă împădurită a judeţului Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, afirmă surse din MApN, echipajul de zbor, format din trei persoane, fiind de la aceeaşi bază.

Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că merge la locul unde s-a prăbuşit elicopterul.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că elicopterul se întoarcea la poligonul din Cincu, zonă în care s-a şi prăbuşit, iar din informaţiile pe care le are, la bord erau opt persoane.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat că elicopterul se afla într-un exercițiu.

Pe site-ul Ministerulul Apărării Naționale era postat un anunț referitor la un exercițiu are urma să aibă loc, vineri, 21 noiembrie.

"Vineri, 21 noiembrie, militarii români şi americani participanţi la Modulul de instruire "RUBICON 2014" vor executa, în zona Poligonului Cincu, exerciţii specifice unităţilor aeropurtate.

În perioada 11-25 noiembrie militari din unităţi şi mari unităţi subordonate Statului Major al Forţelor Terestre şi din unităţi ale Brigăzii 173 Aeropurtată a SUA participă, la Cîmpia Turzii, judeţul Cluj şi Cincu, judeţul Braşov, la Modulul de instruire "RUBICON 2014", condus de Brigada 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul".

În cadrul acestei activităţi, militarii se vor antrena în comun executând activităţi de instruire specifice unităţilor de paraşutişti, precum şi trageri cu armamentul de infanterie din dotare", se arată în postarea de pe siteul MApN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel