Dosarul "mită la Hidroelectrica": Ioan Mihăilă a primit 4 ani de închisoare

Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA și fost consilier al ministrului delegat Constantin Niță, a fost condamnat de magistrații Tribunalului București la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București, informează Agerpres.

În luna noiembrie a anului trecut, Ioan Mihăilă și Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, au fost trimiși de către procurorii DNA în judecată, la doar trei săptămâni după arestarea preventivă, în dosarul de mită privind vânzarea de energie, pentru pentru complicitate la luare de mită și complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul procurorilor se arăta că Ioan Mihăilă a promis suma de 1.400.000 de euro unui alt membru din Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica SA, pentru ca acesta din urmă să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru o perioadă de patru ani, prin care Hidroelectrica sa vândă o cantitate de 7.012.800 MWh energie electrică societății comerciale Energon Power & Gas SRL Cluj.

Contractele de vânzare a energiei sunt supuse anterior avizării Directoratului, din care făcea parte și Eugen Brădean. Acesta din urmă l-a abordat pe Remus Vulpescu, căruia i-a spus că poate primi între 500.000 și un milion de euro de la niște “parteneri”, pentru a sprijini acordarea de contracte de vânzare a energiei electrice unei firme.

În luna decembrie 2013, Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti (TB), la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la dare şi luare de mită, după ce şi-a recunoscut faptele. Ulterior, DNA a contestat decizia tribunalului la Curtea de Apel București.

La jduecarea apelului declarat de DNA, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Eugen Bradean, printr-o sentinta data pe 31 ianuarie 2014, la trei ani inchisoare cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel