DNA: Cele două judecătoare au spus totul în convorbirile interceptate

ciocan
ciocan

Antonela Costache şi Viorica Dinu nu mai au ce declarat acum, pentru că tot ce au avut de spus au spus în convorbirile interceptate, susține procurorul anticorupţie prezent la judecarea recursurilor la arestarea preventivă a judecătoarelor.

Judecătorii instanţei supreme au dezbătut, miercuri, recursurile făcute de judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache şi de alţi şase inculpaţi la deciziile de arestare preventivă dispuse de Curtea de Apel Bucureşti, scrie Mediafax.

Procurorul DNA a arătat că probatoriul pus la dispoziţie este imbatabil, în sensul că este alcătuit din planşe fotografice în urma unor filaje operative, interceptări telefonice, dar şi ambientale, declaraţii ale unor martori şi mai multe denunţuri făcute de mai multe persoane, în cadrul anchetei. El a spus că judecătoarea Dinu, împreună cu Antonela Costache, formase o reală filieră în care a fost cooptat şi arhivarul Sorin Vasilescu, filieră ce avea ca scop acordarea unor soluţii favorabile cumpărătorilor de influenţă care ofereau sumele stabilite de magistraţi.

Procurorul a dat citire unor pasaje sugestive din denunţul făcut de avocatul Daniel Petre, cercetat în libertate în acest dosar, în care acesta arăta: "Viorica Dinu mi-a spus că, dacă ne poate ajuta cu ceva (pe el şi pe soţia sa - n.r.), putem apela la ea, context în care ne-a dat şi adresa dumneai din Drumul Taberei. (...) Am întrebat-o dacă îl poate pune în libertate pe Dinel Nuţu Staicu şi a spus că va vorbi cu colegele ei Şipoteanu (Ileana Şipoteanu, judecător tot la Tribunalul Bucureşti - n.r.) şi Costache".

Anchetatorul a susținut în faţa instanţei că cele două judecătoare practicau o formă de corupţie agresivă, activă şi continuă, lărgind filiera şi implicând şi magistraţi de la Curtea de Apel Bucureşti.

Antonela Costache : Nu cunosc pe nimeni în acest dosar

În ultimul cuvânt, judecătoarea Antonela Costache a arătat că regretă că se află în boxa condamnaţilor şi a rugat magistraţii să ia act că se face o presiune mediatică negativă cu privire la persoana ei. Judecătoarea Costache a mai arătat că un control al Inspecţiei Judiciare din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar fi stabilit că sistemul ECRIS nu a fost fraudat sau eludat şi că repartizarea aleatorie a judecătorilor la procese s-a făcut în condiţii legale.

Costache a mai spus că nu cunoaşte pe nimeni din acest dosar în afară de judecătoarea Dinu şi a rugat magistraţii ICCJ să aprecieze dacă se impune menţinerea ei în stare de arest pe motiv că reprezintă un pericol public.

Viorica Dinu nu a făcut nicio declaraţie în faţa instanţei supreme, arătând doar că este mulţumită de apărarea expusă de avocaţii ei.

Avocaţii celor două judecătoare au arătat că denunţurile, precum şi declaraţiile celor trei persoane lăsate în libertate, respectiv ale avocatului Dan Petre, ale soţiei acestuia şi ale arhivarului Vasilescu, nu sunt credibile şi, în mare parte, sunt mincinoase, existând din partea acestora interesul de a fi cercetaţi în libertate.

În acest context, avocaţii au cerut eliberarea celor două judecătoare, arătând că doar interceptările nu dovedesc acuzaţiile DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel