Dinu Patriciu scapă uşor în dosarul Rompetrol: două dintre capetele de acuzare s-au prescris

dinu_patriciu
dinu_patriciu

Tribunalul Bucureşti a constatat, vineri, că două dintre infracţiunile de care este acuzat omul de afaceri Dinu Patriciu şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Rompetrol s-au prescris, respectiv manipularea pieţei de capital şi divulgarea de informaţii privilegiate.

Deşi instanţa a constatat înlăturarea răspunderii penale pentru cele două infracţiuni, Dinu Patriciu şi ceilalţi inculpaţi şi-au exprimat poziţia în sensul continuării procesului, susţinând că doresc să îşi dovedească nevinovăţia, informează Agerpres.

Chiar dacă a scăpat de două acuzaţii, în sarcina lui Dinu Patriciu rămân alte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, pentru care se va continua judecarea.

Următorul termen al procesului a fost fixat pentru 16 noiembrie, când trei dintre inculpaţi, Sorin Pantiş, Paul Gabriel Miclăuş şi Claudiu Simulescu, îşi vor exprima poziţia cu privire la prescrierea celor două infracţiuni.

Procesul Rompetrol este unul dintre cele mai lungi din România. El trenează la Tribunalul Bucureşti (instanţă de fond) de peste cinci ani, fiind introdus pe rolul acestei instanţe din 29 septembrie 2006.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel