Deficitul de vitamina D după menopauză, ce boli poate provoca


Un nou studiu demonstrează că deficiența de vitamina D, fumatul, indicele de masă corporală mare (IMC) și osteoporoza sunt factori de risc pentru degenerarea discului lombar și durerile inferioare ale spatelui.

 

Degenerarea discului lombar este o boală musculo-scheletică care cauzează adesea dureri inferioare de spate. Studiile anterioare au arătat efectul estrogenului asupra degenerarii discului, care explică parțial de ce degenerarea este mai severă la femeile aflate în postmenopauză decât la bărbații de aceeași vârstă. Pe lângă concentrațiile mai mici de estrogen, deficiența de vitamina D este frecventă în perioada postmenopauză, notează Eurekalert.

Vitamina D este critică în menținerea nivelului de calciu și fosfor, contribuind la prevenirea bolilor osoase, cum ar fi rahitismul și osteoporoza. Studii recente au arătat că deficiența de vitamina D este asociată cu durerile inferioare de spate și că suplimentarea poate ameliora această durere și poate îmbunătăți rezistența musculo-scheletică. Dar puține studii au fost efectuate cu privire la rolul vitaminei D în degenerarea coloanei vertebrale, în special la femeile aflate în postmenopauză.

Acest nou studiu a evaluat starea vitaminei D la femeile aflate în postmenopauză și legătura sa cu degenerarea discului și durerile inferioare de spate. S-a ajuns la concluzia că deficiența de vitamina D este foarte răspândită la femeile aflate în postmenopauză și că o concentrație serică de vitamina D mai mică de 10 ng / ml, care indică deficiență severă, ar trebui să fie considerată un indicator al degenerarii severe a discului și a durerilor inferioare de spate. Acesta a identificat în continuare factori de risc suplimentari, cum ar fi fumatul, IMC ridicat și osteoporoza pentru dureri de spate inferioare deficitului de vitamina D.

„Acest studiu arată că nivelurile foarte scăzute de vitamina D au fost legate de o probabilitate mai mare de durere de spate moderată până la severă și degenerarea discului lombar mai severă, posibil datorită efectelor benefice pe care vitamina D le are asupra sensibilității durerii nervoase și musculare, a forței musculare și a masei și inflamației. Deși nu toate femeile au nevoie de suplimentarea cu vitamina D, acest studiu vorbește despre importanța evitării stărilor de deficiență severă de vitamina D ", a decllarat pentru Eurekalert dr. Stephanie Faubion, director medical NAMS.

Rezultatele studiului sunt publicate astăzi online Menopause, revista The North American Menopause Society (NAMS).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel