Decizie neașteptată de la conducerea Tarom

O decizie neșteptată de la vârful Tarom a fost confirmată, marți, pentru Mediafax. Nicolae Demetriade şi-a dat demisia din funcţia de administrator-director executiv al Tarom, dar şi din Consiliul de Administraţie al companiei. La baza deciziei a stat transformarea ordonanţei privind managementul privat la Tarom într-o "iluzie". 

Întrebat dacă a demisionat doar din funcţia de director executiv, sau şi din Consiliul de Administraţie, Demetriade a răspuns: "Din toate".

Potrivit Digi 24, şi preşedintele consiliului de administraţie al TAROM, Dan Pascariu, a decis să plece.

În ciuda "iluziei", Tarom pare să fie pe drumul cel bun. A încheiat primul semestru cu pierderi de 63 milioane lei, în scădere faţă de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumătate a anului trecut. Veniturile operaţionale au atins 534 milioane lei, faţă de 498 milioane lei la jumătatea anului trecut.

Planul de management, aprobat de Consiliul de Administraţie în luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei în acest an, de 18 milioane lei în 2014. Potrivit calculelor, în 2015 şi 2016 compania ar trebui să realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel