De ce nu este bine să îți fotografiezi biletul de avion

Din ce în ce mai mulți oameni obișnuiesc să posteze pe rețelele de socializare fotografii cu biletul de avion. Deja fenomenul este atât de întâlnit, încât a apărut hashtag-ul #boardingpass.

Specialiștii atrag atenția că acest fenomen este un prilej pentru infractori să obțină acces liber la informații confidențiale, dar și posibilitatea de a modifica sau anula o rezervare.

Un expert în securitate aeriană, Steve Hiu a explicat recent vulnerabilitățile care apar din această informație pe care o găsim cu ușurință online. Steve Hiu a menționat că problema nu este nouă și a încercat să explice cât de gravă poate deveni într-un timp foarte scurt.

[citeste si]

„Pe data de 30 august o persoană a postat o fotografie cu biletul său de avion, iar eu am decis să efectuez un mic studiu. Eram curios să știu câte date pot afla de pe o singură fotografie. Am hotărât să verific vulnerabilitatea sistemului și am accesat site-ul lor. Pentru a intra în secțiunea este suficient să cunoști numele pasagerului și numărul biletului electronic (sau codul rezervării). Toate aceste date erau înregistrate în biletul de avion și fără nicio dificultate am accesat această secțiune, reușind să citesc toate datele despre pasager. În baza acestor date am aflat tot traseul călătoriei, precum și data și punctele de plecare ale tuturor zborurilor. Mai mult, am aflat care erau locurile lui, numărul biletului și bonusurile acumulate în baza programului de pasager permanent. Iar asta nu e tot! Cu aceeași ușurință s-au deschis toate detaliile despre achitări, inclusiv data cumpărării biletului și ultimele patru cifre ale cardului de plată cu care s-a efectuat plata. Codul de bare conține toată informația despre biletul de avion care se păstrează într-un format special. Dacă credeți că este citit doar de computerele companiei aeriene, greșiți mult. Oricine poate citi codul.”, declară specialistul în securitate aeriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel