De ce a fost condamnat Andrei Plăcintă. Vezi motivarea instanței

andrei placinta
andrei placinta

Judecătorii Curții de Apel și-au motivat decizia de a-l condamna pe Andrei Plăcintă la patru ani și jumătate de închisoare cu executare. Ei susțin că fiul senatoarei Sorina Plăcintă a mințit sub jurământ. În plus, prin comportamentul lui, ar fi dat dovadă că nu-și asumă  faptele. Andrei Plăcintă, mai spun judecătorii, a mințit în fața instanței și a încercat să dea vina pe martori și chiar pe victima sa. 

„Curtea apreciază că declaraţiile inculpatului nu exprimă adevărul, deoarece nu se coroborează cu nicio împrejurare ce rezultă din celelalte mijloace de probă administrate în cauză" scrie în motivare, potrivit AM Press. Mai mult,  "Curtea apreciază că declaraţiile inculpatului nu sunt verosimile, acesta căutând explicaţii pentru acţiunile sale, explicaţii care nu au corespondent în realitate, inserând unele informaţii adevărate (respectiv că a avut un conflict cu martora, că a fost împuşcat) cu multe alte împrejurări ce nu corespund adevărului".

Andrei Plăcintă, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare

În motivare se mai subliniază "singurii martori care şi-au nuanţat uşor declaraţiile date în faţa primei instanţe, încercând să-l disculpe pe inculpat, sunt HID şi victima SN, în condiţiile în care niciunul nu a oferit o explicaţie veridică despre motivul pentru care şi-au schimbat atitudinea". Prin urmare, s-au luat în calcul declatațiile lor inițiale și nu cele schimbate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel