Surse: Daniel Morar candidează la șefia Parchetului General. Cum se schimbă raporturile de forțe din CSM

Fostul șef al DNA, Daniel Morar, și-a depus candidatura pentru conducerea Parchetului General, potrivit surselor DeCe News. Câștigarea de către Morar a șefiei PG ar fi un plus și pentru tabăra Hăineală din CSM. Revocările lui Vasilică Danileț și a Alinei Ghica au schimbat raportul de forțe din CSM, în defavoarea taberei Hăineală. Totuși, cei doi se agață de scaune, iar procesul ar putea dura luni de zile. Șefa CSM ar putea însă pierde un pion, reprezentanta societății civile în Consiliu, Daniela Ciochină, fiind în pragul unei anchete a ANI. Odată cu suspendarea judecătorului Adrian Neacșu din Consiliu și magistratură, s-ar putea ajunge din nou la echilibru.  Totodată, locul vacantat de procurorul George Bălan în vară ar putea fi luat de un procuror din tabăra Hăineală, ceea ce ar reduce la zero diferența.

Validată de Senat în urmă cu trei luni, Daniela Ciochină, reprezentanta societății civile din CSM,  nu și-a depus nici până la această dată declarația de avere, scrie Lumea Justiției. Susținătoare a președintelui CSM, Oana Hăineala, Daniela Ciochină riscă declanșarea unei anchete din oficiu din partea ANI, privind verificarea averii acesteia.

Ar fi al treilea om pierdut de Oana Hăineală, după Alina Ghica și Vasilică Danileț.

Handicapul se reduce la doi prin suspendarea lui Daniel Neacșu, aprig contestatar al tandemului Ghica-Hăineală.

CSM va organiza pe 15 mai alegeri pentru numirea unui nou procuror în Consiliu, care în va substitui pe procurorul George Bălan, exclus în vara lui 2012 din CSM, după ce a fost acuzat de divulgare de informații secrete. Locul acestuia poate fi luat de un om a Oanei Hăineală, care ar putea reduce diferența dintre talerele puterii din CSM.

Morar vrea șefia Parchetului General

Echilibrul îl poate stabili însă Daniel Morar. De când a preluat funcția de prim-adjunct al PG, Daniel Morar a fost contestat de asociațiile de magistrați pentru că a votat la ședințele de plen ale CSM, deși n-ar avea dreptul. În zona justiției se vehiculează că Daniel Morar și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului General. Dacă va câștiga postul, el ar deveni membru CSM în mod legitim și de necontestat, restabilind raportul de forțe din CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel