Dan Diaconescu: Ştiu că politica este o curvă, dar nu dau banii înainte

dan_diaconescu_revine_in_tara
dan_diaconescu_revine_in_tara

Dan Diaconescu a declarat duminică seara la emisiunea "Sub semnul întrebării" de la B1Tv, moderată de Robert Turcescu, că vrea să dea banii la semnarea contractului şi nu înainte.

Patronul OTV spune că îndemnul Guvernului de a arăta banii cu care a câştigat licitaţia pentru privatizarea Oltchim reprezintă o presiune, subliniind că el va da banii doar la semnarea contractului. "Ştiu că politica este o curvă, dar nu vreau să dau banii înainte, vreau să dau banii la semnarea contractului. Avem şi noi dreptul să negociem, asta este o presiune, un şantaj din partea Guvernului" a spus liderul PP-DD.

Pentru a confirma că dispune de banii pretinşi, Dan Diaconescu a prezentat un document menit să ateste că un client a băncii HSBC, care are 91 de milioane de dolari în cont, îl va ajuta pe patronul OTV să achite cele 203 milioane lei, pe care ar trebuie să le plătească până luni. "Un olandez cu 91 de milioane de dolari mă va sprijini în privatizarea combinatului. Există un document care se adresează EximBank și șefului OPSPI, Remus Vulpescu, în care cetățeanul scrie clar că îl va ajuta pe Dan Diaconescu cu 46 de milioane de euro. Avem tot felul de dialoguri, îmi trimite documentele prin care îmi arată că nu e firmă fantomă, off-shore, copia pașaportului. Cum poate să spună Ponta că acest om nu există? Domnul Ponta sună peste tot, la serviciile secrete, la ambasade, la investitori la toate pârghiile pe care le are, și spune: Nu îl ajutați pe Diaconescu, nu îi dați bani. Ponta sună la serviciile secrete și spune "Blocați-l pe Diaconescu!" a declarat jurnalistul.

O licitaţie "cu dedicaţie" pentru Victor Ponta

Dan Diaconescu spune că licitaţia a fost făcută special de ziua lui Victor Ponta, dar că e o premieră că prim-ministrul unei ţări îl ceartă pe cel care a oferit cea ai mare sumă la licitaţie. "Licitaţia a fost cu dedicaţie pentru Victor Ponta, am adjudecat-o chiar de ziua lui. În schimb, e prima oară pe toată planeta când premierul unei ţări îl ceartă pe câştigătorul unei licitaţii. A fost prima licitaţie câştigată de cineva care nu a dat şpagă. Conform caietului de sarcini, scrie clar, plata se face la data finalizării privatizării, dar nu mai târziu de 14 februarie 2013, nu până luni," a explicat patronul OTV. Câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea combinatului din Râmnicu Vâlcea a cerut, din nou, demisia premierului Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel