CUTREMUR JAPONIA, SÂMBĂTĂ. Monica Tatoiu a trecut prin momente de groază. "Senzație cumplită"

Un cutremur puternic s-a produs, sâmbătă, în Japonia. A zguduit Tokyo un minut. Seismul a avut magnitudinea de 7,8 pe scara Richter. 

Monica Tatoiu, care  se află în Japonia, a povestit, la România TV, că în momentul cutremurului, era la etajul 36 al unui hotel. 

După cutremur, Monica Tatoiu a coborât cele 36 de etaje cu pantofii şi paşapoartele în mână, iar soţul său nu vrea să mai revină în camera de hotel. "Senzaţia a fost cumplită. Dacă era mai la suprafaţă, era jale", a spus Monica Tatoiu.

VEZI AICI MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE CUTREMUR

Iată ce a povestit Monica Tatoiu, la România TV: 

Hotelul este construit ca sa reziste la mişcăti tectonice. Pentru noi europenii, este o problemă mare. Toţi europenii au coborât în hol şi nu mai vor să urce la etaj. Japonezii zâmbesc şi se plimbă. Ei sunt obişnuiţi cu cutremurele. Au rămas acolo, se plimbă. Problema este că pot să apară replici.

Prima tentaţie este să fugi. Doar că soțul meu mi-a explicat că scările sunt primele care se scurg când sunt mișcări tectonice. Şi atunci am aşteptat şi am coborât 36 etaje cu pantofii în mână și cu pașapoartele. Lifturile s-au oprit.

Aeroporturile au fost închise o perioadă, trenurile nu au mai circulat, au fost pene de curent, dar japonezii zâmbesc. Când te uiți la ei îți dai seama că, noi europenii, suntem dintr-o altă lume. Oamenii ăştia trăiesc cu câte un cutremur de 5-6 ori în fiecare zi.

După panică, îți dai seama că sunt situații pe care nu le poți controla. Şi atunci spui aşa: "Ce vrea Dumnezeu". La 60 de ani aproape, dacă mă ia Dumnezeu, asta e. Bărbatul meu nu vrea să urce în cameră. 

Zdrăngăneau geamurile. Toată zona e cu clădiri foarte înalte de 35-40 etaje. Nu se vedeau mișcându-se, dar senzația e cumplită. Soțul meu a trăit cutremurul din 77, eu nu, dar l-am văzut cum a albit. În momentul ăla ne-am uitat, unii la alții, ne-am luat de mână și ne-am făcut cruce. El a zis "hai, mai repede".

Ne-am întâlnit cu niște spanioli, erau disperați, d-abia pusesera piciorul în Japonia. Toți europenii sunt speriați și se uită pe net. Japoneziii s-au dus în camera. A durat un minut. A fost la 600 de km adâncime, dacă era mai la suprafaţă era jale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel