Cutremur de 4,6 grade în Marea Neagră resimțit și la Constanța

seism
seism

Luni seara, un cutremur cu magnitudine 4,6 s-a produs în Marea Neagră, în largul coastelor Bulgariei, aproape de graniţa cu România. Cutremurul a avut loc la ora 20.58 ora României, la o adâncime de 2 kilometri, potrivit quakes.globalincidentmap.com.

Cutremurul a fost resimţit în Constanţa, Mangalia şi Negru Vodă. Epicentrul s-a situat în Marea Neagră la 26 kilometri est de la oraşul bulgăresc Kavarna şi la 236 kilometri sud-est de Bucureşti.

 Un cutremur mai slab a fost resimţit duminica seară de locuitorii oraşului Varna (nord-est) şi ai altor localităţi situate în partea de nord al litoralului bulgăresc.

În cursul zilei de luni, toate posturile TV și agențiile de știri au relatat despre un fenomen rar întâlnit la Marea Neagră: retragerea apei cu până la 50 de metri în larg, acest lucru  fiind mai bine observat la Mamaia. Să fie acest fenomen un indiciu pentru determinarea viitoarelor cutremure din Marea Neagră, iată un răspuns la care specialiștii ar putea să se pronunțe.

Potrivit Centrului de Seismologie Euromediteranean, seismul s-a produs la ora 22.11 în Marea Neagră şi a avut magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter. Epicentrul s-a situat în Marea Neagră la 45 kilometri sud-est de la Varna, 30 de kilometri est de Biala, 57 kilometri sud de Balcic şi 210 kilometri nord-vest de Istanbul.

Sâmbătă seara, zona Vrancea a fost zguduită de un nou cutremur de 4,8 grade pe Richter, seismul fiind resimțit ușor și la București.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel