Cum vor crește prețurile caselor cu 30% în Cotroceni, Rahova și Ferentari

Sectorul 5 este, in acest moment, zona cu cel mai scazut pret al apartamentelor si garsonierelor din Bucuresti. Prestigiul Cotrocenilor este contrabalansat de costurile mici din Ferentari, Alexandriei, Viilor-Giurgiului si Rahova. Practic, cele mai ieftine trei cartiere ale Capitalei se afla in Sectorul 5. 

De ce?

In primul rand, e vorba de o reputatie ruinata in timp. Zona Ferentari a fost distrusa deliberat din ratiuni electorale – pentru ca un ghetou e mult mai usor de controlat politic; ai temei juridic pentru a imparti bani publici doar cu buletinul, tii mii de oameni dependenti de mila ta. Dar asta inseamna clanuri si nesiguranta – adica o scadere accelerata a preturilor in zona. Ce familie tanara ar vrea sa se mute acolo? Ce firma si-ar deschide un birou?

Lipsa infrastructurii completeaza peisajul:

-Sectorul 5 e singurul fara metrou din Capitala. Nimeni nu s-a batut pentru a face din Rahova o prioritate Metrorex, desi e limpede ca o merita mai mult decat Bucurestii Noi.

-Reabilitarea termica din sector e pe ultimul loc in Bucuresti. Aici se pregatea tunul pentru care a fost arestat Marian Vanghelie.

-Nu au existat largiri de strazi – traficul la Sebastian si 13 Septembrie e sufocat.

-Din cauza lipsei de parcari, pe strazile interne din Rahova nu poti circula dimineata cu masina. Primaria nu a avut curaj sa construiasca nicio parcare supraterana.

-Cele mai putine parcuri din Bucuresti sunt in Sectorul 5. Si ele arata ca dupa un razboi – abia daca au banci (in Parcul Humulesti nu mai e niciuna).

Paradoxal, criza actuala a Sectorului 5 contureaza si o mare oportunitate imobiliara care se contureaza aici. Cu o administratie normala, responsabila, preturile apartamentelor ar trebui sa creasca accelerat si omogen, cu circa 30%, in urmatorii ani.

Cum?

1. Prin mutarea centrului de greutate al Capitalei in nordul Sectorului 5. Acest lucru se va face in momentul in care Zidul Palatului Parlamentului va fi deschis, facand loc celei mai mari gradini centrale din Europa de Est, cea care va uni Parcul Izvor, Parcul Parlamentului si maidanul Casei Academiei. Vorbim de circa 40 ha impadurite – suprafata fostului Uranus.

2. Prin blocarea oricarei constructii ilegale si mutilante urbanistic in Cotroceni, care trebuie sa ramana o zona urbanistica protejata.

3. Prin aducerea metroului in Rahova – proiect care va prelua circa 25% din traficul rutier, precum si prin ridicarea a 10 parcari supraterane in Rahova.    

4. Prin deschiderea unor parcuri industriale in zona Jilava-Magurele-Bragadiru, care se asigure un punct de interes economic dincolo de Ferentari. In acest moment, nimic nu motiveaza un agent economic sa tinteasca iesirea din Bucuresti prin sectorul 5.

5. Prin transformarea Politiei Locale Sector 5 dintr-o unitate comica de tip BD in actiune intr-o forta de elita, dotata cu structura anti-coruptie si drone pentru supravegherea zonelor fierbinti din Rahova si Ferentari.

In concluzie: daca vreti sa investiti in imobiliare, Sectorul 5 e urmatorul pol de dezvoltare al Capitalei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel