Cu cine s-a văzut Oana Hăineală la Bruxelles în plin scandal al revocării

haineala oana
haineala oana

Președintele Oana Schimdt Hăineală, se află la Bruxelles, până joi, când va avea loc plenul CSM. În România, alegerea sa la conducerea instituției a declanșat un val de proteste în rândul magistraților. Procedura este contestată de organizațiile profesionale ale judecătorilor (AMR și UNJR). Mai multe instanțe din țară s-au raliat demersului de revocare din CSM a lui Cristi Danileț și Alina Ghica, sprijinitorii actualului președinte al instituției. Miza disputei o reprezintă numirea unui nou procuror general și a procurorului șef de la DNA.

Oana Hăineală a fost văzută de surse DeCe News la Bruxelles, la o întâlnire cu Laura Codruța Kovesi, fostul procuror general al României. În prezent, Kovesi este Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană. Din informațiile noastre, la discuții urma să participe și Monica Macovei, eurodeputat PDL, cel mai vocal acuzator al guvernului în Parlamentul European. Nu este exclus ca, în urma întâlnirii, cele trei să încerce obținerea unei audiențe la Viviane Reding, comisarul european pentru Justiție.

Oana Hăineală s-a plâns, într-un interviu recent, de lipsa de reacție a ministrului Justiției, Mona Pivniceru, în cazul Diaconu. De asemenea, a cerut Guvernului Ponta clarificări cu privire la statutul procurorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel