CSM îi desființează pe Irimie și Nițu, propunerile lui Pivniceru pentru DNA și PG

irimie și nitu dc
irimie și nitu dc

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a trimis, luni, ministrului Justiției hotărârile de respingere a candidaturilor pentru funcțiile de procuror general al României, respectiv șef al Direcției Naționale Anticorupție. Instituția îl acuză pe Ioan Irimie că nu cunoaște instituțiile Uniunii Europene, iar pe Tiberiu Nițu că are o rezistență scăzută la stres, informează Mediafax.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis ministrului Justiţiei hotărârea 422 şi hotărârea 423 a Secţiei pentru Procurori din 22 noiembrie 2012, privind avizarea negativă a propunerilor de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie,” informează CSM.

Ioan Irimie, candidat la funcția de procuror-șef al DNA și Tiberiu Nițu, candidat la funcția de procuror general al României, au fost audiați pe 22 noiembrie de către Secția pentru procurori ai CSM. Ambele propuneri ale ministrului Justiției, Mona Piviniceru, au fost intervievate la sânge de șefii CSM dar și de Daniel Morar. Ioan Irimie a intrat în conflict cu vicele CSM, Oana Hăineală, de mai multe ori pe parcursul audierii. Candidatul pentru funcția de procuror general al României a fost atunci deranjat de o întrebare a Oanei Hăineală, legată de capacitatea de efort procurorului. “Am capacitate de efort. Încercați să mă jigniți?,” replica Nițu Atunci.

Celălalt candidat, Ioan Irimie, a primit reproșuri din partea fostului șef al DNA, Daniel Morar, care îl critica pentru lipsa de activitate. ”“Câte rechizitorii aţi făcut în ultimul an?”, l-a întrebat Morar pe Irimie. Răspunsul nu l-a ajutat deloc pe candidat. “Niciunul. Am realizat activităţile şi dosarele care mi-au fost repartizate. Într-adevăr nu am avut posibilitatea ca în cursul anului 2012 să finalizez cu rechizitoriu,” decurgea atunci dialogul dintre cei doi.

După audierile din noiembrie, cei doi au primit aviz negativ din partea Secției pentru procurori a CSM. Avizul CSM are doar un caracter consultativ, Traian Băsescu având prerogativele de a numi procurorii care vor conduce DNA și Parchetul General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel