Copilotul lui Adrian Iovan explică ce s-a întâmplat înainte de accident

avion bn2
avion bn2

Copilotul avionului care a aterizat forțat luni după-amiază în Munții Apuseni le-a povestit medicilor ce s-a întâmplat la bordul aeronavei cu câteva minute înainte de accident. 

Acesta a explicat că pilotul Adrian Iovan s-a apropiat prea mult de sol, în tentativa de a dezgheța aeronava. La un moment dat, a început să se formeze gheață pe aripile avionului, s-a încercat degivrarea, însă avionul a pierdut din altitudine și a ieșit din plafonul de ceață. În secunda următoare s-a văzut un vârf de brad, iar de acolo a început căderea, a spus copilotul lui Adrian Iovan, potrivit hotnews.ro.

Fostul președinte ROMATSA confirmă

Versiunea sa este confirmată și de fostul director general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, cel care a spus că Adrian Iovan a cerut permisiunea să coboare aparatul de zbor la 2.100 de metri, o altitudine sub cea normală, mai scrie sursa citată.

"În legătură cu colegul Iovan, a început o coborâre, pentru că exista acest fenomen de givraj în zonă. A mers la o zonă unde avea și o vizibilitate mai bună și o temperatură mai ridicată. Ultima discuție a fost coborârea în sistem vizual. Condițiile meteo erau de așa natură, că putea să apară givrajul. Ultima dată a cerut un nivel de 8.000 de picioare", a declarat Aleodor Frâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel