Copiii secuilor învață la istorie că românii le-au fost slugi

manual-istorie
manual-istorie

Copiii secuilor învaţă la şcoală dintr-un manual de istorie în care este scris că că românii le-au fost slugi. 

Potrivit adevarul.ro, istoricii au identificat mai multe greşeli în manual, însă Ministerul Educaţiei spune că nu are putere de decizie în cazul acestui material auxiliar folosit în şcoli.

Manualul de istorie a secuilor adresat copiilor din clasele a VI-a şi a VII-a, lansat în septembrie 2012, îi învaţă pe copii că românii le-au fost "slugi", şi că în timpul Primului Război Mondial armata română a devastat şi jefuit magazinele şi casele secuilor.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei se spală pe mâini susţinând că publicaţia nu este un manual, ci un material didactic auxiliar pentru cursul opţional "Istoria secuilor" şi, ca atare, nu au nicio responsabilitate în ceea ce priveşte conţinutul şi avizarea acestuia.

VEZI ȘI: Miting pentru autonomie la Târgu Mureș, cu 5.000 de participanți

În prefeţa cărţii, după un citat celebru din Antichitate ("zarurile au fost aruncate"), este menţionat că manualul are un scop anume: "Cartea a pornit pe drumul propriu ca să-şi îndeplinească menirea".

Potrivit acestui manual aprobat de Ministerul Educaţiei de la Bucureşti, românii au venit ca slugi sau iobagi ca să îi servească pe secui şi aici şi-au găsit un cămin prosper.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel