Condiția impusă Americii de Coreea de Nord

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Coreea de Nord ar putea relua dialogul oficial cu SUA în cazul în care Donald Trump va retrage soldații americani din Coreea de Sud. Dialogul oficial dintre cele două țări a fost întrerupt în 2011 după ce Kim Jong Un a preluat puterea.

Într-un interviu acordat agenției Reuters, ambasadorul So Se Pyong a precizat că țara sa își va continua politica de "dezvoltare simultană" a programului nuclear și a economiei.

Oficialități nord-coreene au început "discuții neoficiale și informale" cu oameni de știință și foști demnitari americani, la Geneva. Ambasadorul So a precizat că delegația țării sale, formată din patru persoane, este condusă de Choe Son Hui, negociatorul pentru programul nuclear.

SUA și Coreea de Nord nu au mai dialogat oficial de la preluarea puterii de către liderul nord-coreean Kim Jong Un, în 2011, reamintește Reuters. Întrebat dacă reluarea relațiilor directe este posibilă după alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA, ambasadorul a răspuns că decizia îi aparține "Liderului Suprem", scrie Agerpres.

În Coreea de Sud sunt staționați în prezent circa 28.500 de militari americani. Sudul și Nordul sunt încă oficial în război, conflictul armat din 1950-1953 fiind încheiat doar printr-un armistițiu.

În ceea ce privește posibilitatea sesizării Tribunalului Penal Internațional în legătură cu acuzațiile de încălcări ale drepturilor omului în Coreea de Nord, ambasadorul nord-coreean a susținut că ONU nu poate face acest pas. "Ei știu că nu se poate face asta fără aprobarea unanimă a Consiliului de Securitate. Ei știu și că unele țări își vor exercita dreptul de veto. Nu doar China, ci și Rusia", a afirmat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel