Cine i-a urcat pe medici în avionul morții. Șeful lui Iovan nu avea un an de experiență în aviație

aura-ion-adrian-iovan
aura-ion-adrian-iovan

O serie de informații incredibile ies la suprafață după accidentul aviatic în care și-au pierdut viața Adrian Iovan și Aura Ion.

Potrivit sursazilei.ro, Constantin Voicu, șeful Direcției Aeronavale din Ministerul Transporturilor, l-a numit pe ”amicul” său Ştefan Sârbu director la Școala Superioară de Aviație.

Ştefan Sârbu nu ar fi trebuit să aprobe zborul efectuat de Adrian Iovan prin Munții Apuseni cu o aeronavă veche, în condiţiile în care mai avea alte două aeronave, mai noi, în hangar.

Ambii aviatori numiți în funcţii înalte ar fi trebuit să ştie că piloţii Adrian Iovan şi Răzvan Petrescu trebuie să facă un rând de zboruri de instrucţie cu un alt pilot care zburase de curând pe aparate de tipul BN 2 – YR – BNP. Conform manualului de operare al Şcolii Superioare de Aviație, după o perioadă îndelungată de reparaţii, orice avion care zboară din nou trebuie să facă aceste verificări cu piloţii care-l operează, cel puţin o dată la 6 luni. Ori, avionul pilotat de Iovan ieşise, în decembrie 2013, din reparaţii, după o perioadă de 11 luni. Comisia de anchetă va verifica, cu siguranţă, toate aceste documente privitoare la starea aeronavei.

Surse din cadrul Şcolii de Aviaţie au declarat pentru Sursa Zilei că, la doar o zi după “înscăunarea” ca director al Şcolii Superioare de Aviaţie, Ştefan Sârbu l-a înlocuit pe directorul de zbor al unităţii cu un tânăr care nu are nici un an de experienţă în aviaţie.

Școala Superioară de Aviaţie Civilă are avioane mai noi decât cel care s-a prăbușit în Munții Apuseni. Potrivit site-ului instituției, aceasta deține două avioane Piper Seneca V (lansate în producție în 1997). “Piper Seneca V de la SSAC este mai nou, ca model, decât Piper PA-42 Cheyenne III (avionul deținut de Fundaţia SMURD, care nu se mai fabrică din 1993 – modelul Cheyenne IV – n.r.). Pe o vreme cu ceață și frig, conducerea Şcolii de Aviaţie trebuia să aloce un avion mai nou, cu un sistem ELT actualizat” – se precizeazează pe site-ul Școlii Superioare de Aviație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel