Chirieac a depus plângere penală în cazul ”documentelor” publicate de Adevărul

 Bogdan Chirieac a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, împotriva unui autor necunoscut care a realizat documente bancare false, publicate de ziarul Adevărul. Plângerea este înregistrată cu numărul 3602/5.11.2012.

În data de 16.10.2012, se arată în plângerea întocmită de Casa de avocatură Chiuariu și Asociații, a apărut în ziarul Adevărul un articol semnat de ziaristul Liviu Avram, care face vorbire la anumite documente obținute de publicația respectivă. Este vorba despre un număr de nouă documente, de tip tranzacții bancare, despre care Adevărul susține că arată cum, prin conturile analistului Chirieac deschise la firma lui Sima, ar fi fost rulate peste 640.000 de dolari.

 Motivul pentru care au fost falsificate înscrisurile, spun avocații, este de a putea susține afirmațiile calomnioase ale brokerului Cristian Sima privind fapte de corupție ale lui Chirieac. ”Elementul material al laturii obiective a infracțiunii a fost realizat prin contrafacerea scrierii, respectiv prin reproducerea conținutului pe care l-ar fi avut în mod normal astfel de documente bancare, pentru a putea induce în eroare persoanele care ar fi văzut înscrisurile”, se arată în plângere.

 Bogdan Chirieac a declarat public, imediat după ce brokerul fugar a pus în circulații calomnii care îi implică numele, că nu a avut niciodată cont la BSI Chiasso și a avertizat că afirmațiile lui Sima nu au legătură cu realitatea. Ulterior, Chirieac a făcut o cerere către banca BSI SA, prin care a solicitat să fie lămurită problema și i-a acționat în judecată, pentru calomnie, pe Cristian Sima și pe Liviu Avram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel