CESAER, la Politehnică: Reunește peste 50 de lideri ai unor universități de top

Universitatea Politehnică din București este gazda Adunării Generale (Annual Meeting) a CESAER (Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research). 

Peste 50 lideri ai universităților europene de top discută viitorul științei și tehnologiei.

Asociația europeană, care reunește peste 50 de universități de vârf din 26 de țări, militează pentru optimizarea politicilor din domeniul educației și cercetării, creșterea bugetului UE dedicat cercetării și promovarea cooperării internaționale ca instrument principal pentru avansarea inovației.

Universitatea Politehnica din București este singura universitate românească membră CESAER, deținând un loc în board-ul asociației prin Rectorul Mihnea Costoiu.

Astăzi, de la 10:30, în Sala de Consilu a Bibliotecii Centrale a UPB are loc conferința de presă susținută de Sir Jim McDonald – Președinte CESAER şi de către Mihnea Costoiu - Rectorul Universității POLITEHNICA din București / Direcor Board CESAER.

Temele ce vor fi abordate in cadrul conferintei vor fi mobilităţi ale studenţilor la nivel european prin intermediul programului "ERASMUS +"  şi posibilitatea de a creşte bugetul acestui program pentru anul următor, influenţa CESAER la nivelul Comisiei Europene pentru a creşte bugetul pentru cercetare şi învăţământ superior pentru următorul exerciţiu bugetar, problematica legată de BREXIT- colaborările dintre universităţi în cadrul UE şi cu univ din Marea Britanie (mediul academic şi cercetare fundamentală) în noile condiţii socio-politice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel