Ce spune preşedintele Romalimenta despre scandalul cărnii de cal

sorin-minea
sorin-minea

Preşedintele Patronatului Romalimenta, Sorin Minea, a declarat, sâmbătă pentru AFP, că furnizorul francez de carne pentru lasagna, care susţine că a cumpărat respectiva carne din România, nu avea cum să nu știe că este vorba de carne de cal şi nu de vită.

"Sunt convins că importatorul ştia că nu este carne de vită, deoarece carnea de cal are un gust, o culoare şi o textură specifice", a declarat Sorin Minea, citează Agerpres.

În România există trei abatoare care se ocupă cu sacrificarea cailor şi le exportă carnea către ţări din Uniunea Europeană, îndeosebi către Franţa şi Italia, a mai precizat președintele Romalimenta.

"Este o operaţiune legală care se face în conformitate cu normele în vigoare", a subliniat Minea, care a precizat că importatorii fac în general analize ca să verifice calitatea cărnii.

"Dar, pentru a stabili tipul cărnii, trebuie făcută o analiză specifică şi aceasta se face doar dacă există o anumită suspiciune", a explicat Minea, legat de scandalul cărnii de cal.

Spanghero, furnizorul francez de carne pentru lasagna marca Findus, a afirmat sâmbătă că va da în judecată producătorul român de la care s-a aprovizionat.

“Am cumpărat carne de vită «origine Europa» şi am revândut-o. Dacă într-adevăr este vorba despre carne de cal, ne vom întoarce către furnizorul român”, a declarat pentru AFP Barthélémy Aguerre, preşedintele Spanghero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel