Ce a greşit Olguţa Vasilescu când a cerut anchetarea lui Horia Roman Patapievici

basescu patapievici
basescu patapievici

Institutul Cultural Român, la conducerea căruia preşedinţia îşi numeşte oamenii, se află în centrul unei dispute cu Lia Olguţa Vasilescu (PSD). Senatoarea Vasilescu a acuzat ICR că sponsorizează apropiaţii preşedintelui Băsescu.

Deputatul William Brânză, care a contribuit decisiv la realegerea lui Băsescu, prin votul din diaspora, a început un proiect cu ICR, pentru deschiderea de noi centre în străinătate, susţine Lia Olguţa Vasilescu, iar acum Institutul plăteşte o carte a consilierului prezidenţial Cătălin Avramescu. Senatorul PSD a cerut o anchetă parlamentară vizând cheltuirea banilor alocaţi ICR. Cartea lui Avramescu, "Filozoful crud: o istorie a canibalismului",  a fost tradusă în limba engleză cu 7000 de euro. În replică, reprezentanţii Institutului condus de Horia Roman Patapievici susţin că finanţarea a fost decisă în decembrie 2006, cu doi ani înainte ca Avramescu să devină consilier prezidenţial. ICR mai precizează că "nu există o incompatibilitate - nici legală, nici morală - între ocuparea unei funcţii publice şi statutul de autor tradus în străinătate cu sprijinul programelor de finanţare specifice, comisiile de evaluare fiind alcătuite din experţi independenţi".

Deşi Lia Olguţa Vasilescu a greşit, are dreptate: ICR a sponsorizat din nou un om al regimului Băsescu, chiar dacă i-a oferit banii înainte ca acesta să fie numit în funcţia de la Cotroceni. În 2006, Cătălin Avramescu se afla în echipa de propagandişti portocalii de la Cotidianul, fiind unul dintre aşa numiţii "intelectuali ai preşedintelui". Sponsorizarea primită nu are legătură cu funcţia de la Cotroceni, ulterioară deciziei, dar această decizie confirmă obedienţa politică a ICR. Experţii care evaluează lucrările în care bagă bani publici dl. Patapievici sunt la fel de "independenţi" ca UNPR-iştii din Parlament. Iar cei mai mulţi dintre aceia care primesc sponsorizările cu pricina fac parte dintre intelectualii care au contribuit la promovarea lui Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel