Cazul Orlandi. Oasele descoperite într-un cimitir de la Vatican nu rezolvă misterul dispariţiei adolescentei

Specialiştii în medicină legală care au examinat mii de oase dintr-un cimitir al Vaticanului nu au reuşit să găsească nicio informaţie nouă care ar putea duce la rezolvarea misterului ce înconjoară dispariţia unei adolescente, fiica unui angajat papal, în urmă cu peste 35 de ani, relatează DPA.

Experţii au concluzionat că fragmentele osoase datează cel puţin din secolul al XIX-lea, a precizat duminică purtătorul de cuvânt de la Vatican, Matteo Bruni.

Specialiştii au descoperit oasele săptămâna trecută, în timp ce căutau indicii despre adolescenta dispărută.

Emanuela Orlandi, cetăţeană a Vaticanului, al cărei tată se afla în serviciul Papei Ioan Paul al II-lea, a dispărut la vârsta de 15 ani în centrul Romei, în 1983 - cazul său alimentând de-a lungul timpului numeroase teorii ale conspiraţiei.

Oficialii au deschis la începutul acestei luni două morminte din secolul al XIX-lea aflate în Cimitirul Teutonic din Vatican, după ce avocata familiei Orlandi a primit vara trecută un misterios mesaj anonim conţinând textul "Căutaţi locul spre care indică îngerul" - o presupusă referire la statuia unui înger care veghează mormântul prinţesei Sofia von Hohenlohe, decedată în 1836. Cu toate acestea, mormintele - cel al prinţesei Sofia şi cel al ducesei Charlotte Frederica de Mecklenburg-Schwerin, care a murit patru ani mai târziu - s-au dovedit a fi complet goale.

Sfântul Scaun a anunţat două zile mai târziu localizarea a două osuare în subsolul Colegiului pontifical teutonic din Vatican.

În încercarea de a descoperi rămăşiţele pământeşti ale prinţesei şi ducesei şi de a face lumină în cazul Orlandi cele două osuare au fost deschise, iar în ele au fost descoperite mii de oase "mici şi fragmentate", după cum a declarat Giorgio Portera, angajat de familia Orlandi să examineze cazul. Vaticanul a confirmat descoperirea rămăşiţelor şi a precizat că va avea loc o "examinare morfologică aprofundată".

Sfântul Scaun a respins în mod categoric afirmaţiile potrivit cărora dorinţa de a elucida cazul ar fi o recunoaştere implicită a responsabilităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel