Casele Județene de Sănătate se reorganizează în autorități regionale

eugen-nicolaescu dece
eugen-nicolaescu dece

Ministrul Sănății, Eugen Nicolăescu, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă desfășurate sâmbătă, planul de reorganizare a Caselor Județene de Sănătate (CJAS). Potrivit acestuia, Direcțiile de Sănătate Publică (DPS) și CJAS vor fi înclouite cu opt autorități regionale, ce vor avea în subordine 34 de oficii județene de sănătate publică, scrie adevarul.ro.

”Vom duce sediile autorităţilor regionale acolo unde avem universităţi, unde avem competenţă şi profesionişti, oameni care pot să dea cu adevărat valoare muncii pe care o desfăşoară în structurile administrative. Astfel, se pot stabili mai bine normele, procedurile. Poate fi cu adevărat un control obiectiv”, a spus Nicolăescu.
Procesul implică transferul unor serii de acțiuni ale fostelor DSP-uir și CJAS-uri la noile autorități locale. ”Dar pe plan judeţean, oamenii nu vor rămâne fără nimic. Autoritatea regională va avea birouri judeţene, care să muncească pentru cetăţean”, a explicat ministrul Sănătății.
Aflat în dezbatere publică încă de aseară, proiectul presupune că
în subordinea MS vor funcţiona opt autorităţi regionale de sănătate publică, opt servicii regionale de ambulanţă, Agenţia Naţională de Programe de Sănătate, Agenţia Naţională de Infrastructură Sanitară, Dispozitive Medicale şi Achiziţii Centralizate şi alte instituţii publice, care vor fi înfiinţate prin hotarâre a Guvernului.
Ministerul dorește micșorarea numărului maxim de posturi la 255, în contextul în care cifra actuală e de 299.
Vezi AICI atribuțiile autorităților regionale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel