CARD DE SĂNĂTATE. Ce se întâmplă din februarie cu cei care nu au card de sănătate

card de sanatate
card de sanatate

Pacienții care nu au card de sănătate, încă, pot sta liniștiți. Vor beneficia în continuare de servicii medicale, a spus președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătăte, Vasile Ciurchea.

Vasile Ciurchea a spus că va veni un moment în care pacienții nu vor primi servicii medicale fără cardul de sănătate, dar acesta nu va fi la 1 februarie.

Pe de altă parte, Vasile Ciurchea a spus că pacienții care nu primesc cardul de sănătate până la sfârșitul lunii ianuarie pot merge la Casa Județeană de asigurări pentru a le fi eliberat.

CITEȘTE ȘI: Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 februarie-PROIECT

"Servicii medicale vor primi fără a fi legat strict de card. Va veni și un moment când primesc doar cu cardul serviciile medicale, dar nu este de la 1 februarie. Se va merge în paralel o perioadă de o lună sau două cu cele două sisteme până învață toată lumea să foloseasca cardul.

Trebuie să fie și un moment de început și trebuie să fie și un moment când va fi valabil doar cu cardul. Aici nu trebuie să confundăm cu urgență. În momentul în care ai o urgență, nu contează cardul, se primește serviciul medical de care are nevoie pacientul", a spus Ciurchea, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel