Când încep Deniile 2019. Ce semnifică Deniile din Postul Mare

Când încep Deniile 2019. Ce semnifică Deniile din Postul Mare. Pe 21 aprilie, românii sărbătoresc Floriile, urmând ca în Săptămâna Patimilor oamenii să meargă la biserica pentru Denii. Câd vor începe slujbele. 

Când încep Deniile 2019. Ce semnifică Deniile din Postul Mare. Deniile se țin începând cu seara Floriilor, până în Vinerea Mare, când se cântă Prohodul Domnului.

Când încep Deniile 2019. Ce semnifică Deniile din Postul Mare. Denia de Luni, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, Biserica ne aduce aminte de Patriarhul Iosif care a fost vândut de fraţii săi în Egipt. El este o preinchipuire a lui Hristos, vândut de Iuda. De asemenea, se face pomenirea smochinului neroditor, care s-a uscat blestemat fiind de Domnul. Smochinul închipuie pomul păcatului şi secătuirea Legii celei vechi, scrie crestinortodox.ro. 

Când încep Deniile 2019. Ce semnifică Deniile din Postul Mare. Deniile de luni, marţi şi miercuri din Săptămâna Mare.  În aceste zile, la denii se citesc pilde despre împărăţia cerurilor, texte despre pocăinţa şi, mai ales, despre adevărata iubire pentru Dumnezeu şi pentru aproape. Miercuri este ziua în care Iuda L-a vândut pe Iisus fariserilor, pe treizeci de arginţi.

Când încep Deniile 2019. Ce semnifică Deniile din Postul Mare. Denia de joi. Se prăznuiesc spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul, Cina cea de taină - în care Hristos a prefigurat jertfa Sa prin frângerea pâinii, rugăciunea cea mai presus de fire din Ghetsimani şi trădarea Domnului de către Iuda. Se citesc cele 12 Evanghelii, în care sunt relatate patimile lui Hristos şi scoaterea Sfintei Cruci în mijlocul bisericii.

Când încep Deniile 2019. Ce semnifică Deniile din Postul Mare. Denia de vineri. Se prăznuiesc Patimile lui Hristos. Se face pomenire şi de mărturisirea făcută pe cruce de tâlharul recunoscător, care a fost rastingnit împreună cu El. Nu se oficiază slujba Liturghiei şi este recomandată zi de post negru. Denia Prohodului, adică slujba înmormântării lui Hristos, se deosebeşte de celelalte prin cantarea Prohodului Domnului cât şi prin ritualul înconjurării bisericii cu Sfântul Epitaf.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel