Blejnar cere daune fostei șefe a Vămii Prahova pentru onoarea pătată

beljnar
beljnar

Fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar, și-a schimbat, marți, pretențiile inițiale în procesul civil, intentat fostei directoare a Vămii Prahova, Diana Severin, după ce aceasta a afirmat că el este "regina corupţiei" din vămile româneşti. Acum, fostul șef al ANAF vrea daune morale de un milion de euro, deși inițial solicita doar un leu și retractarea publică a afirmațiilor.

Un nou termen al procesului civil în care Sorin Blejnar a datat-o în judecată pe fosta directoarea a Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin, a avut loc marţi după-amiază la Judecătoria Ploieşti, informează Mediafax.

În pofida faptului că, iniţial, fostul şef al ANAF îi ceruse Dianei Severin să-şi retracteze public afirmaţiile şi să îi plătească daune morale de un leu, la termenul de marţi avocatul lui Blejnar a anunţat că acesta solicită daune morale de un milion de euro, în lei, la cursul din ziua plăţii.

Instanţa de judecată i-a cerut în schimb lui Sorin Blejnar să plătească o taxă de timbru al cărei cuantum va fi stabilit ulterior. Avocatul lui Sorin Blejnar s-a opus, arătând că pentru daunele materiale solicitanţii nu trebuie să timbreze, însă instanţa şi-a menţinut decizia.

În cadrul aceluiași dosar, tot marţi, ar fi trebuit audiaţi şi cinci martori, toţi cinci solicitând din proprie iniţiativă audierea în acest proces. Doar trei dintre cei cinci martori s-au prezentat pentru a fi audiați, în timp ce unul dintre cei absenți, potrivit preşedintelui instanţei de judecată a depus la dosar o adresă în care susţine că nu mai doreşte să fie audiat din cauză că a fost ameninţat. După schimbarea pretențiilor materiale ale lui Sorin Blejnar, audierea martorilor prezenți nu s-a mai făcut, aceștia fiind citați pentru următorul termen, stabilit  pentru 26 februarie.

În luna martie a anului trecut, Sorin Blejnar, la acea vreme încă președinte ANAF, i-a dat în judecată pe senatorul PSD Valer Marian, pe fostul director coordonator al Direcţiei judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin şi pe preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.

"Am solicitat instanţei să-i oblige pe aceştia să repare prejudiciul pe care mi l-au cauzat prin afirmaţii defăimatoare la adresa mea şi a instituţiei pe care o conduc”, se arăta într-o declaraţie a preşedintelui ANAF, citată de Mediafax.

“Am solicitat despăgubiri simbolice de natură materială, în valoare de 1 leu", a mai spus Blejnar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel