Biserica interzice preoților să facă slujbe în cimitirele private

cimitir
cimitir

Deși locurile în cimitirele ei sunt tot mai puține, Biserica nu se lasă și duce o luptă înverșunată împotriva cimitirelor private. Mitropolia Moldovei a interzis proților săi să oficieze slujbe în cimitirele private.

Totul pleacă de la o hotărâre a Patriarhiei Române, care refuză să accepte concurența privată. Enoriașii, văduviți astfel de o variantă de multe ori mai ieftină, cred că totul este o decizie de afaceri, fără niciun Dumnezeu.

Mitropolia Moldovei a cerut Primăriei Botoșani anularea autorizațiilor cimitirului privat din oraș chit că proprietarul a investit acolo peste un milion de euro și deja au fost înmormântați câțiva cetățeni.

Patriarhia Română vrea monopolul și asupra cimitirelor private

Autoritățile locale recunosc deschis ca în oraș sunt doar două cimitire publice. Unul este deja plin, iar în celalalt mai sunt doar câteva locuri de veci. Atât de mare este problema de spațiu, ca s-a ajuns cu mormintele până sub geamurile unui centru pentru copii cu dizabilități.

Odată cu exclusivitatea asupra locului de îngropăciune, biserică a pierdut venituri importante. Concesiunea pe un deceniu costa între 1000 și 4000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel