Bilete de avion mai ieftine, din toamnă. Lucian Bădîrcea, consultant în turism: Va scădea preţul, în special, la city break-uri şi destinaţiile toamnă-iarnă

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Biletele de avion se ieftinesc din toamnă. Preţurile ar putea scădea chiar şi cu 15%.

În momentul de faţă, biletele de avion pentru călătoriile din timpul verii 2022 sunt cu 20% mai scumpe faţă de aceeaşi perioadă din 2021, această majorare fiind valabilă până la finele lunii august, arată o analiză realizată de o platformă specializată în verificări ale tarifelor practicate de companiile aeriene. Conform datelor centralizate de Kiwi.com, numărul rezervărilor efectuate până în prezent pe platforma online, pentru vara aceasta, îl depăşeşte pe cel consemnat în vara anului trecut, cu 18,2%. Pe de altă parte, în România, în lunile iunie - iulie, s-a majorat numărul anulărilor de zboruri, realizate de companiile aeriene, la 4,09%, comparativ 1,39% în intervalul aprilie - mai. În acelaşi timp, există o creştere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor, care a ajuns la 4,58% în ultimele două luni, comparativ cu 3,63% în lunile aprilie şi mai. "Românii au ales AirHelp Plus, un serviciu care îi ajută să primească despăgubiri în eventualitatea unui zbor întârziat sau anulat, cu 78% mai mult în lunile iunie-iulie faţă de perioada primăverii. Serviciul Blue Ribbon, care ajută la trackingul şi returnarea rapidă a bagajului pierdut sau întârziat, a fost achiziţionat cu 24,4% mai mult decât în aprilie-mai", precizează compania, potrivit Agerpres. Reprezentanţii platformei susţin că, în lunile de toamnă, preţurile biletelor de avion ar urma să scadă, astfel: cu 12,6% în septembrie, respectiv cu 34,4% în lunile octombrie şi noiembrie. Potrivit sursei citate, destinaţiile preferate de către români în vara 2022 sunt ţările europene, cu Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Grecia şi Franţa în Top 5.

Legat de estimările potrivit cărora zborurile s-ar rări din toamnă iar oamenii nu vor mai călători la fel de mult, consultantul în turism Lucian Bădîrcea a explicat la Digi24: "Deja, dacă vine toamna, încep şcolile, universităţile, concediile se termină şi oamenii şi-au făcut deja vacanţa pentru vara 2022. Într-adevăr, şi condiţiile financiare speciale care se prefigurează ar putea fi un factor de determinare în a convinge oamenii să fie puţin mai precauţi. Va scădea preţul în special la biletele pentru city break-uri şi destinaţiile toamnă-iarnă, asta şi pentru că fluxul de turişti scade şi, implicit, cererea nu mai e aşa de mare ca pe perioada vacanţei de vară."

Românii zboară mai des ca americanii

În ceea ce priveşte Europa, numărul rezervărilor înregistrate pe platforma online, pentru luna iulie, s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă din 2021, iar românii se află pe locul 6, după francezi şi germani, dar înaintea americanilor sau spaniolilor. Tot la nivel european, rata de anulare a zborurilor din partea companiilor aeriene este de 4,19%, în lunile iunie şi iulie, aproape dublă faţă de cea consemnată în aprilie - mai, de 2,32%. Un număr de 823 de zboruri (aterizări şi decolări) operate pe Aeroportul ,,Henri Coandă" din Bucureşti au înregistrat, în intervalul 21-27 iulie, întârzieri mai mari de 30 de minute, cu o creştere de 55 de zboruri afectate de întârzieri faţă de săptămâna anterioară. Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la Wizz Air (245 de zboruri), Tarom (136 de zboruri), Blue Air (138 de zboruri) şi Ryan Air (103).   În acelaşi interval de referinţă, un număr de 24 de zboruri au fost anulate de către companiile aeriene (4 de la Wizz Air, 1 de la Ryanair şi 19 anulări de la alte companii aeriene).   În intervalul 21-27 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.380 de zboruri (2181 regulate şi 79 neregulate).

Există o universitate care ne învaţă cum să călătorim mai ieftin cu avionul. Da, sună destul de ciudat, dar există o universitate cu sediul în Statele Unite care organizează seminarii pentru a-i învăța pe „viitorii călători” aceste trucuri cu cele mai noi metode de a călători mai economic, confortabil și creativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel