Bibliografia pentru Examenul de Rezidențiat, ACTUALIZATĂ. Anunțul FASMR

Rezidențiat/ FOTO AGERPRES
Rezidențiat/ FOTO AGERPRES

Bibliografia Examenului de Rezidențiat va fi actualizată, începând cu promoția 2021, transmite Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), într-un comunicat.

Cu certitudine, această acțiune reprezintă un motiv de bucurie întrucât solicitările studenților din toate centrele universitare, reunite în rapoartele consultărilor din luna mai 2020, au fost luate în considerare și au contribuit la alinierea bibliografiei pentru examenul de rezidențiat la cea de circulație internațională”, a comunicat Federația.

Comunicare facilă între studenți și factorii decizionali

Avem prin urmare dovada unui exemplu de bună comunicare între federațiile studențești și factorii decizionali implicați în modelarea viitorului nostru ca tineri medici și un prim pas spre un Examen de Rezidențiat modern și raliat cerințelor actuale de la nivel internațional. Astfel, se propune schimbarea tematicii și a bibliografiei pe baza următoarelor titluri:

Medicină internă: Kumar and Clark’s Clinical Medicine, Editura Elsevier, Ediția a 10-a, iulie 2020. Chirurgie: Essentials of General Surgery and Surgical Specialties, Editura Wolters Kluwer Health, Ediția a 6-a, 2019. Pediatrie + Obstetrică-Ginecologie: Step-Up to USMLE Step 2 CK, Editura Wolters Kluwer Health, Ediția a 5-a, 2019”, continuă FASMR.

Parteneriat pentru un examen modern

FASMR va rămâne un partener al acestui proces și va transmite în continuare solicitările și feedback-ul studenților către Ministerul Sănătății, rectori și ceilalți factori decizionali implicați, cărora le mulțumim pentru deschiderea de care au dat dovadă în vederea soluționării unui aspect al educației medicale care în trecut a reprezentat un subiect delicat și abordat cu dificultate”, a asigurat Federația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel