Ayat al-Qurmezi, femeia închisă în Bahrain pentru recitarea de poezii a fost eliberată

Ayat al-Qurmezi
Ayat al-Qurmezi

O femeie din Bahrain închisă pentru recitarea unor poeme critice la adresa conducătorilor, în timpul unui protest de anul acesta, a fost eliberată din închisoare, anunţă fratele ei.

autor: Iulia Marin

Ayat al-Qurmezi, în vârstă de 20 de ani, a devenit o mică celebritate printre protestatari după ce a recitat o serie de poezii critice la adresa regelui din Bahrain şi a primului ministru.

„Suntem oamenii care vor stârpi umilinţa şi vor anihila nefericirea. Nu le auzi suspinele? Nu le auzi ţipetele?” , aşa sună unul dintre versurile adresate regelui Hamad bin Isa Al Khalifa. Femeia a fost reţinută în martie, în timpul unui raid efectuat în casa familiei sale. Luna trecută, a fost condamnată la un an de închisoare pentru crime împotriva statului.

Fratele femeii, Youssef, susţine că sora lui a fost eliberată miercuri, neştiind însă dacă acuzaţiile împotriva ei au fost retrase.

Decizia tribunalului din Bahrain a atras oprobriul opiniei publice, precum şi critici din partea grupurilor de opoziţie şi a organizaţiei internaţionale de protecţie a drepturilor omului, Amnesty International, care a afirmat că verdictul autorităţilor demonstrează că libertatea de expresie este “brutal renegată”.

Cel puţin 32 de oameni au murit în timpul protestului din Bahrain care a durat mai mult de cinci luni. Sute de protestatari, activişti, dar şi  doctorii şi infirmierele care le-au acordat îngrijiri medicale răniţilor au fost judecaţi în tribunale militare şi închişi.

Un grup format din doctori, politicieni şi activişti din Irlanda a cerut miercuri permisiunea  de  a-i vizita pe cei în aflaţi în detenţie, însă nu a primit niciun răspuns din partea autorităţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel